СББ Медиа - Абонаментен център
Абонамент за изданията на SBB Media. Бързо, лесно, сигурно!
1 Изберете списание и натиснете "Абонирам се". 2 Изберете продължителност, начало и метод на плащане на абонамента. 3 Попълнете талона за доставка
4
Проверете точността на попълнените от вас данни и завършете регистрацията с натискане на бутона "Абонирам се".
50-те най-влиятелни фигури в БИБЛИЯТА - луксозно издание с твърди корици
50-те най-влиятелни фигури в БИБЛИЯТА - луксозно издание с твърди корици

50-те най-влиятелни фигури в БИБЛИЯТА - луксозно издание с твърди корици

Натиснете АБОНИРАМ СЕ,

за да закупите луксозното колекционерско издание

 

1
32.00 лв.

Истинско предизвикателство е да се определи кой точно библейски герой е бил по-влиятелен от друг. Все пак става дума за Библията - най-значимата книга на всички времена. От падението на Адам и Ева до предателството към Иисус и възхода на християнството изследователят Жан-Пиер Исбутс представя по увлекателен начин живота, премеждията и прозренията на петдесетте най-важни библейски личности и тяхната роля в Стария и Новия завет.

 

Най-влиятелните фигури в Битие и Изход

 

Kнигите „Битие“ и „Изход“ са част от свитъка, познат като „Тора“ или „Закон“, първите пет книги от Еврейското писание – „Старият завет“, както е наричан от християните. Известни също и като „Петте Мойсееви свитъка“ (или „Петокнижието“), те включват разказите „Битие“, „Изход“, „Левит“, „Числа“ и „Второзаконие“ – от сътворението на Земята до драматичното бягство на евреите от Египет. Сред тях най-силно се oткроява разказът „Битие“. Като първата книга в Библията – позната като „Берешит“ в юдаизма (което означава „в началото“, първите две думи в книгата) – тя въвежда някои от ключовите теми в Библията. Сред тях са ролята на Бог като създател на Вселената и основната сила на моралната справедливост, както и обещанието за завета между Бог и народа му, така че народът да може да живее в мир и просперитет.

 

 Най-влиятелните фигури в древен Израил

 

Епичната сага за монархията на Израил, от влизането в Обетованата земя до завземането на Йерусалим от нововавилонския цар Навуходоносор през 586 г. пр.Хр., е темата на библейска колекция, известна като „Невиим“, или „Книги на пророците“. С тези книги, които се появяват – ако и да са в различен ред – в християнския Стар Завет, навлизаме в един период, който все повече се подкрепя от археологически открития. Историята ни отвежда от израилтянското поселище в Ханаан до следващата история за монархиите на израилтяните и юдеите. Първите две книги, известни като „Иисус Навин“ и „Съдии“, разказват историята на израилтянското завоевание. „Книга Самуилова“ и „Книга на Царете“ продължават с обединението на племената под властта на един цар, кулминирайки с великото управление на Давид и Соломон. Но веднага щом Соломон бил положен в гробницата си, неговата легендарна империя се разпаднала по границите на племената. Отслабени по този начин, воюващите монархии на Севера и Юга, на Израил и Юдея станали лесна плячка за растящата агресия откъм Асирия. „Книгите на пророците“ (включително на Исая, Йеремия, Йезекиил и Дванайсетте „малки“ пророци) твърдят, че падането Израил и Юдея е настъпило поради склонността на евреите към езически култове.

 

Най-влиятелните фигури в Новия завет

 

Четирите евангелия съставляват сърцевината на Новия завет, основната книга на Светото Писание, и описват живота и делата на Иисус. Новият завет се нарича така, защото християните вярват, че Иисус е изпълнението на обещанието от Стария завет. Според този завет Бог изпратил своя Син, Иисус Христос, да разпространи „благата вест“ („евангелие“ на гръцки) за Ново Божие царство и обещанието за вечно изкупление.

Въпреки че Евангелието от Матей е първото в канона на Новия завет, най-старото Евангелие всъщност е от Марко. Марко подредил деянията и думите на Иисус в история, която отвежда разказа до развръзката му с Разпятието. Разказите в Евангелията невинаги съвпадат помежду си и понякога си противоречат. Въпросът дали евангелистите са били преки свидетели, или са имали достъп до разкази на свидетели продължава да се разисква. Много учени приемат, че евангелистите са разчитали на множество източници както в устна, така и в писмена форма, които се разпространявали от десетилетия.

Можете да се абонирате в:


Абонаментен център на "СББ Медиа"
ул. Отец Паисий №15, 1303 София, тел.: 02 4016 849;
в оторизираните фирми за абонамент;
във всеки клон на Български пощи, тел.: 02 949 32 25
Журнал за жената
кат.№ 1751
Кулинарен журнал
кат.№ 1417
Cosmopolitan (годишен абонамент 10 броя)
кат.№ 1418
National Geographic KIDS (годишен абонамент 11 броя)
кат.№ 1511
National Geographic (годишен абонамент)
кат.№ 1509
Здравен журнал
кат.№ 1334
Журнал за жената + Кулинарен журнал + Здравен журнал
кат.№ 1310
National Geographic + National Geographic KIDS
кат.№ 1518
Кулинарен журнал + Здравен журнал
кат.№ 1425
Журнал за жената + книга
кат.№ 1750
Журнал за жената + Здравен журнал
кат.№ 1309

Оторизирани фирми за абонамент

Доби Прес
02 963 30 81
©2008 СББ Медиа. Всички права запазени. Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
NationalGeographic.bg | Rozali.com | Moetodete.bg | Cosmopolitan.bg | Bliasak.bg | Maximum.bg | Електронен магазин