СББ Медиа - Абонаментен център
Абонамент за изданията на SBB Media. Бързо, лесно, сигурно!
1 Изберете списание и натиснете "Абонирам се". 2 Изберете продължителност, начало и метод на плащане на абонамента. 3 Попълнете талона за доставка
4
Проверете точността на попълнените от вас данни и завършете регистрацията с натискане на бутона "Абонирам се".
Тайният живот на котките + абонамент за Natiоnal Geographic България
Тайният живот на котките + абонамент за Natiоnal Geographic България

Тайният живот на котките + абонамент за National Geographic България

37 % отстъпка

от коричната цена

при сключване на 12-месечен абонамент! 

 

12
64.95 лв.

Учените тепърва започват да разбират сложността на това какво означава да си котка. В продължение на хиляди години човечеството е било заинтригувано, объркано и влюбено в котките. Специалното издание на National Geographic “Тайният живот на котките в дивата природа и в нашия дом” празнува връзката, която имаме с тези пленителни хищници.

Някои от акцентите в тази красива книга включват поглед върху еволюцията и биологията на котките, както и историята на уникалния начин, по който са се опитомили. Разгледани са техните външни характеристики и етапи на съзряване – от малко котенце към млади индивиди до зряла възраст, както и начинът, по който възприемат света чрез невероятните си сетива. Ще сенаучите да разчитате езика на тялото им и да разгадавате котешките емоции и поведение, така че да общувате пълноценно с тях. Защото “с малко усилия всеки любител на котки може да научи какво казва котката му”, казва Кари Арнолд в своята книга “Тайният живот на котките”.

 

Ще научите още какво предизвиква котешките боеве и как можете да ги предотвратите, особено ако споделяте дома си с повече от един пухкав приятел. Ще попаднете в света на котешкото многообразие, създадено от гени, и ще разберете какво означават различните цветни шарки и комбинации в окраската на козината им. Ще разберете още колко силно въздействие оказват котките в природата върху световните екоистеми, но и какви ползи носи животът с тях. И накрая ще се запознаете с някои от най-известните котки в историята.

Потопете се в света на котките с новото, богато илюстрирано колекционерско издание на National Geographic “Тайният живот на котките” - един прекрасен подарък не само за почитателите на котките, но и за всеки любознателен читател!

"

За първи път котка ме осинови, когато бях на 23 години. От момента, в който проговорих, молих родителите ми за коте, но наличието на тежки алергии в семейството ми означаваше, че трябва да изчакам, докато не се изнеса. Този ден най-накрая дойде и аз започнах търсенето си в местния приют. В мига, в който я срещнах, Ария ме привлече с пухкавите си лапички. Tя беше костенурково таби, което прекара голяма част от първите ни шест месеца заедно, криейки се под мебелите. Бездомна и бременна, преди да бъде спасена, се подвизаваше зад една боулинг зала. Ария беше кълбо от емоции, каквато бях и аз. Подхождахме си. С много търпение (и лакомства) спечелих доверието ѝ. Скоро станахме напълно неразделни. Toва, което я правеше толкова гальовна, беше, че знам, че любовта ѝ е истинска. Беше също непресторена и никога не имитираше обич. Търпеше родителите ми (по-късно и съпруга ми), но в нито един момент не се преструваше, че някой от тях е нейният човек. А когато имаше нужда да остане сама, не се колебаеше да го направи. Ария беше истинска котка. В изобилие притежаваше всички симпатични черти или досадни прегрешения, с които хората свързват котките: резервираност, привлекателност, неуравновесеност, непостоянство, любвеобилност. Това беше една от причините, поради които я обичах, и една от причините, поради които хората изобщо харесват котки. Те не просто ни дават любовта си. Трябва да я заслужим. Котките са миниатюрни хищници, които се свиват в скута ни, непринудено превръщат мишки и буболечки в локви кръв, като същевременно отказват да си намокрят лапите. Изискват храна в 4 сутринта, но и мъркат, за да заспим, когато сме потиснати."

 

Кари Арнолд<

 

ГЛАВА ПЪРВА

 

КОТКИТЕ: ПРЕДИ И СЕГА

Котките отдавна са част от еволюционната история. Те споделят много общи характеристики и ни удивляват с тяхната красота и многообразие – от първите котки до саблезъбия тигър от ледниковата епоха и до котките от новите породи като Савана.

ГЛАВА ВТОРА

 

ВРЪЗКАТА ЧОВЕК – КОТКА

Котките се оставиха да ги направим наши помощници в лова, след това ни позволиха да ги възприемем като изражение на красивото и божественото, а накрая се присъединиха към семействата ни като любими прия- тели и спътници.

ГЛАВА ТРЕТА

 

КОТКИТЕ В НАШАТА ИСТОРИЯ

Гробът на явно ценена котка, датиращ отпреди 9500 години, ни води през хилядолетия до котките, превзели интернет днес, и след това към предположения за това каква би могла да бъде следващата стъпка в еволюцията им.

Можете да се абонирате в:


Абонаментен център на "СББ Медиа"
ул. Отец Паисий №15, 1303 София, тел.: 02 4016 849;
в оторизираните фирми за абонамент;
във всеки клон на Български пощи, тел.: 02 949 32 25
Журнал за жената
кат.№ 1751
Кулинарен журнал
кат.№ 1417
National Geographic KIDS (годишен абонамент 11 броя)
кат.№ 1511
National Geographic (годишен абонамент)
кат.№ 1509
Здравен журнал
кат.№ 1334
Журнал за жената + Кулинарен журнал + Здравен журнал
кат.№ 1310
National Geographic + National Geographic KIDS
кат.№ 1518
Журнал за жената + Кулинарен журнал
кат.№ 1308
Здравен журнал + Кулинарен журнал
кат.№ 1425
Журнал за жената + Световен бестселър
кат.№ 1750
Журнал + Исторически любовен роман
кат.№ 1752
Журнал + Световен бестселър + Исторически любовен роман
кат.№ 1756
Crime + трилър
кат.№ 1398
Журнал за жената + Здравен журнал
кат.№ 1309
Голяма книга ЗА ЖИВОТНИТЕ по света + абонамент за National Geographic KIDS
кат.№ 2002
Журнал за жената + Кулинарен журнал + СБ + ИЛР
кат.№ 1314
Необятният Космос + абонамент за Natiоnal Geographic България
кат.№ 1881
50-те най-влиятелни фигури в БИБЛИЯТА + абонамент за National Geographic
кат.№ 1998
Твоят мозък + абонамент за National Geographic България
кат.№ 1879
Най-влиятелните личности от древността + абонамент за National Geographic
кат.№ 1999
Тайният живот на котките + абонамент за Natiоnal Geographic България
кат.№ 1883
Живот в хармония + абонамент за National Geographic България
кат.№ 1878
Историята на Иисус + абонамент за National Geographic
кат.№ 2000

Оторизирани фирми за абонамент

Доби Прес
02 963 30 81
©2008 СББ Медиа. Всички права запазени. Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
NationalGeographic.bg | Rozali.com | Moetodete.bg | Cosmopolitan.bg | Bliasak.bg | Maximum.bg | Електронен магазин